Creatief fotowerk

Fotografie moet voor mijn echt leuk blijven en vooral geen werk worden… 🙂 Dus maak ik vrij werk om een klik met nieuwe mensen te maken en een klik met nieuwe technieken en apparatuur toe te passen. Creatief vrij werk is niets meer dan je eigen werk maken dat niet in opdracht is gemaakt. Als beroepsfotograaf ga ik dan ook vaak zonder opdracht op pad om creatief voor mijzelf bezig te zijn en om nieuwe inspiratie op te doen.

”Overal waar ik ben zie ik wel iemand of iets dat mij aanspreekt”

Ook is vrij werk maken zeer nuttig om aan je communicatie skills te werken. Dus hoe kan je een model of totaal onbekende goed coachen, zodat je het maximale uit elkaar kan halen. Alle skills die ik tijdens mijn vrije werk leer, kan ik weer goed toepassen om mijn professionele opdrachten nog beter vorm te geven.

Mijn ideeën

Het mooie van vrij werk maken is dat ik alles mag doen, geen regels, uit je comfortzone stappen en dingen doen die je nog nooit gedaan hebt. Aangezien mijn fotografische voorkeur uitgaat naar het portretteren van mensen, vindt er vanzelfsprekend altijd voorafgaand aan iedere shoot een ideeën wisseling plaats tussen mij en mijn model(len). Alle resultaten worden tot stand gebracht met creatieve inbreng van zowel fotograaf als model.

‘’Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan’’

 – Pipi Langkous –

 

Portfolio vrij werk gallery

Terug naar het overzicht