Ik ben Paul, professioneel vakfotograaf uit Zwolle.

Wie ik ben? Nou ik ben die jongen die altijd achter de camera staat en nooit op de foto. Hier kwam ik achter toen ik een acht jaar geleden door mijn digitale en analoge foto’s heen bladerde. Waar we ook gingen met vrienden of familie daar was ik met mijn fototoestel om alles vast te leggen. Ik had daar lol in. Ik haalde hier zoveel plezier uit dat ik zes jaar geleden besloot een carrière switch te maken richting de fotografie. Dit was mijn passie en dit besloot ik te gaan doen. Iets doen wat je leuk vindt maakt alles makkelijker en mijn werk als professioneel fotograaf voelt bij tijd en wijle dan ook niet als werk, hoe vet is dat. Nadat ik de fotovakschool en een aantal specialistische workshops afgeronde besloot ik het diepe in te springen. En ja het is gelukt, ik doe wat ik tof vind, elke dag!!

Ik ben getrouwd en heb twee jongens die regelmatig de dupe zijn van mijn creatieve uitspattingen en voor mij vaak functioneren als proefkonijnen en modellen.

De afgelopen jaren heb ik veel gefotografeerd, maar het plezier dat ik haal uit het fotograferen van mensen maakt dat dit mijn specialisme is. Ik ben van nature geïnteresseerd in wie jij bent, wat je doet en wat jou drijft. Met deze eigenschap en oprechte interesse is er altijd een goede vibe als we samen bezig zijn met het creëren van een mooi beeld. Door ontspannen te werken en samen de tijd te nemen maken we de spontane foto’s waarin jij jezelf herkent. Ik ga altijd voor foto’s waarin mensen authentiek overkomen. Ik verdiep me in mijn klant en bereidt me goed voor en waar nodig regisseer ik. En ook niet onbelangrijk ik heb een  bijzonder oog voor detail.

Als fotograaf ontwikkel en vernieuw ik mijzelf constant. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste stijlen, trends, technieken en apparatuur volg ik opleidingen, doe ik workshops en bezoek ik seminars en vakbeurzen. Om als merk herkenbaar te zijn blijf ik trouw aan mijn eigen werkwijze, stijl en handtekening. ik ga altijd voor foto’s waarin mensen uniek zijn. Mijn foto’s zijn daarnaast herkenbaar aan de heldere kleuren, mooie scherptes en een frisse uitstraling.

Welkom in mijn wereld.

Creatieve groet,

Paul van der Wal

 

 

 

Neem contact op