Dit is Paul

Fotograaf uit Zwolle

Wat leuk dat je meer over mij wilt weten! 
Ik ben Paul van der Wal, vakfotograaf uit Zwolle die staat voor hoogwaardige kwaliteit. Het is mijn passie om mensen in hun natuurlijke emotie op een mooie manier en voor altijd vast te leggen. Ik ben een open peroonlijkheid, ben (bijna) altijd vrolijk en perfectionitisch aangelegd. Sinds twee jaar ben ik getrouwd met mijn prachtige vrouw Brenda, samen hebben wij twee heerlijke jochies.

Een echt mensen-mens

Het werken met mensen vind ik het allerleukste dat er is. Ik geniet er dan ook van om mensen blij te maken met blijvende herinneringen in de vorm van foto’s. Portretten of beelden met echte emoties, foto’s die laten zien wie de persoon is. Voor mij bestaat er geen mooier werk. Overal waar ik ben observeer ik mensen en kijk ik naar het licht en in welk perspectief het de mens plaatst, zodat ze een karakteristiek onderdeel van het geheel worden. In welke omstandigheden mensen ook verkeren, er is altijd wel iets te vinden dat mij opvalt of interesseert.

Hoe mijn fotografiepassie begon

​Na het jarenlang fotograferen van allerlei onderwerpen op amateurniveau, besloot ik in 2006 mijn eerste digitale camera te kopen. Vanaf dat moment is mijn passie voor fotografie steeds verder uitgegroeid. ​In 2012, na de nodige fotografie workshops, besloot ik om een opleiding tot vakfotograaf te gaan volgen op de fotovakschool in Apeldoorn, die opleiding rondde ik in 2015 met succes af. Van mijn docent en examinator kreeg ik lovende woorden voor mijn afstudeerproject met het onderwerp babyfotografie. De newborn-foto’s die ik toen maakte vielen dus erg in de smaak. 

​​De passie die ik heb voor fotografie komt voor een groot deel uit mijn jeugd. Mijn ouders waren namelijk altijd bezig om alles wat ik als kind meemaakte, vast te leggen.

Fotograaf in Zwolle met een geheel eigen stijl

Als professioneel fotograaf wil ik mijzelf blijven ontwikkelen en vernieuwen, Om op de hoogte te blijven van de nieuwste stijlen, trends, technieken en apparatuur volg ik diverse workshops en bezoek ik semminars en vakbeurzen.  Om als merk herkenbaar te zijn blijf ik trouw aan mijn eigen stijl en handtekening. Welke fotografie ook, is ga altijd voor foto’s waarin mensen overkomen zoals ze zijn. Het is zo waardevol voor nu en later om emoties te vangen in beelden. Het is geweldig om aan de hand van foto’s een gevoel terug te kunnen halen.
Kijk maar eens rustig rond op mijn website, en wie weet ontmoet ik jou.

Groeten,

Paul van der Wal