Dit is Paul

Ik ben Paul , professioneel vakfotograaf uit Zwolle.

Wie ben ik? Nou ik ben die gast die altijd achter de camera staat en nooit op de foto. Hier kwam ik achter toen ik een acht jaar geleden door mijn digitale en analoge foto’s heen te bladerde. Waar we ook gingen met vrienden of familie daar was ik met mijn fototoestel om alles maar te documenteren. En ik had er lol, ik haalde hier zoveel plezier uit dat ik zes jaar geleden besloot een carrière switch maakte richting de fotografie. Dit was mijn passie en dit ga ik doen. Iets doen wat je leuk vindt maakt alles makkelijker en mijn werk als professioneel fotograaf voelt bij tijd en wijle dan ook niet als werk, hoe vet is dat. Nadat ik de fotovakschool en een aantal specialistische workshops had afgerond besloot ik het diepe in te springen. En ja het is gelukt, ik doe wat ik tof vind, elke dag!!

Oh ja ik ben getrouwd en heb twee jongens die regelmatig de dupe zijn van mijn creatieve uitspattingen en voor mij vaak functioneren als proefkonijnen/model.

De afgelopen jaren heb ik veel gefotografeerd maar het plezier dat ik haal uit het fotograferen van mensen maakt dat dit mijn specialisme is geworden. Ik ben van nature geïnteresseerd in wie jij bent, wat je doen en wat jou drijft. Met deze eigenschap en oprechte interesse is er altijd een goede vibe als we samen bezig zijn met het creëren van een mooi beeld. Door ontspannen te werken en samen de tijd te nemen maken we de spontane foto’s waarin jij jezelf herkent. Ik ga altijd voor foto’s waarin mensen zijn wie ze zijn. Kortom, ik verdiep me in mijn klant, bereidt me goed voor en waar nodig regisseer ik, en ook niet onbelangrijk ik heb oog detail.

Als fotograaf ontwikkel en vernieuw ik mijzelf continue. Om op de hoogte te blijven van de nieuwste stijlen, trends, technieken en apparatuur volg ik opleidingen, doe workshops en bezoek ik seminars en vakbeurzen. En om als merk herkenbaar te zijn blijf ik trouw aan mijn eigen werkwijze, stijl en handtekening. Ik ga altijd voor foto’s waarin mensen zijn wie ze zijn.

Mijn foto’s zijn herkenbaar aan de heldere kleuren, mooie scherptes en een frisse uitstraling.

Welkom in mijn wereld.

Creatieve groeten,

Paul van der Wal